Mobil SEO

mobil-seoGoogle’ın 2014 yılı sonuna kadar mobil arama hacminin masaüstü bilgisayarlar ile yapılan arama hacmini geçeceğini söylemesi ile birlikte mobil SEO giderek daha da önemli bir konu haline geliyor. İçerik editörü olarak çalıştığım Tamseo’nun web sayfasında daha önce yayınladığımız birçok yazıda, Mobil SEO’nun geleceğin dijital dünyasını şekillendireceğinden bahsetmiştik. Takip ettiğim SEO forumları, Google Plus toplulukları ve SEO denince akla gelen ilk isim olan Matt Cutts’un Blog’unda uzun zamanda öncesinde mobil internet kullanımı istatistiklerine bakarak bu tabloyla karşılaşacağımızın öngörüldüğünü biliyordum. Ancak yine de Matt Cutts’un kendisi dahi mobil arama hacminin 2015’e varmadan masaüstü arama hacmini geçeceğini düşünmemiştir. Beklenenden de daha kısa bir süre içinde internet dinamiklerini değiştiren mobilteknoloji, geleceğin SEO kavramının da temel yapı taşlarını oluşturuyor.

Mobil SEO Geleceğin İnternettekini Şekillendiriyor!

Web sitesi sahipleri ve webmasterlar için mobil SEO artık ekstra fayda sağlamak amacıyla yapılan yani tercihe bağlı çalışmalar olmaktan çıkmış durumda. Zira SEO ile Google aramalarında yükselmek isteyen istisnasız herkesin, çalışmaların odağına mobil internet kullanıcılarının memnuniyetini yerleştirmesi gerekiyor. Google üzerinden yapılan aramaların yarıdan fazlasını mobil internet kullanıcıları yaparken web sitelerinin mobil uyumluluğunun olmaması, artık kabul edilebilir olmaktan çıkıyor. Hala mobil SEO adına yapılabilecek oldukça fazla şey bulunduğundan, gelecekte yarıştan tamamen koparak yeni baştan başlamak zorunda kalmamak için mutlaka şimdiden araştırmalara başlanması gerekiyor.

22 Mart 2014 tarihinde Genel içinde yayınlandı ve olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin. Yorum yapın.

Yorum bırakın